Harrastajalle

Petanque-aiheinen koristekuva.

Petankki eli kansainväliseltä nimeltään pétanque on kuulapeli, jota nykyään pelataan käytännöllisesti kaikkialla maailmassa. Nykyisen muotonsa petankki sai vasta vuonna 1910, kun etelä-ranskalaisessa La Ciotatin kaupungissa kuulapeleihin innostunut Jules Le Noir totesi paikallisen kuulapelin olevan reumatismiselle keholleen liian rasittavaa. Hän halusi kuitenkin jatkaa mukavia illaniltoja kavereittensa kanssa kuulapeliä pelaten. Hän kehitti uuden pelin, jossa kuula piti heittää jalat yhdessä ringissä seisten. Nimi Pétanque on muuntunut Provencen kielisestä “ped tancas” -eli jalat yhdessä. Jos olet kiinnostunut harrastamaan lajia, löydät tältä sivulta lisätietoja mm. Suomen Pétanque-Liittoon kuuluvista seuroista, Suomessa toimivista halleista sekä vuosittain julkaistavasta Pétanque-lehdestä. Toivottavasti nämä tietopaketit innostavat Sinua kokeilemaan lajiamme ja liittymään tämän taktisen, teknisen sekä hauskan lajin harrastajaksi. TERVETULOA MUKAAN!

Kenttämestarit

Jos olet seuran edustaja, asuntoyhtiön pihoista vastaava, kunnan tai kaupungin edustaja tai itse asiassa kuka tahansa, joka on petanquesta kiinnostunut ja haluaisit, että voisit harrastaa tätä mukavaa lajia tai tarjota sen harrastamiseen mukavat puitteet, mutta et itse osaa suunnitella tai tehdä kenttiä, tarjolla on apua.

Suomen Pétanque-Liitto SP-L ry on sopinut seuraavien henkilöiden kanssa, että he auttavat mielellään yllä olevissa asioissa. Tilaajana Sinulla on tietysti mahdollisuus halutessani maksaa pientä korvausta tehdystä työstä, mutta siitä kannattaa puhua itse Kenttämestareiden kanssa.

Olethan yhteydessä Kenttämestariin, jotta kaikilla on mahdollisuus harrastaa petankkia!

Epo Ravantti, Pori, +358 40 558 2022

Jarkko Pahkala, Kouvola, +358 46 589 1486