Yleistä SM sarjoista

Pelimuotona on trippeli.

Trippeli-joukkueessa saa käyttää koko sarjan aikana korkeintaan kuutta eri pelaajaa. Kaikilla pelaajilla pitää olla voimassa oleva lisenssi. Lisenssien pitää olla koko joukkueella samasta seurasta. Joukkueilla pitää olla yhtenäinen pelipaita.

Yleiseen SM-sarjaan, yleiseen 1. divisioonaan, veteraanien SM-sarjaan ja veteraanien 1. divisioonaan voivat osallistua edellisenä vuonna sarjapaikkansa lunastaneet seurajoukkueet. Naisten SM-sarjassa. yleisessä 2. divisioonassa ja veteraanien 2. divisioonassa ei joukkuemäärää ole rajoitettu.

Sama pelaaja ei kauden aikana saa pelata kahdessa saman sarjan joukkueessa. Muuten osanottoa eri sarjoihin ei ole rajattu. Esim. veteraani-ikäinen nainen voi pelata naisten SM-sarjaa ja veteraanien SM-sarjaa. Pelaaja voi olla pelipäivänä ilmoitettu vain yhteen joukkueeseen, jos useampia sarjoja pelataan samana päivänä. 
Pelin aikana joukkue voi vaihtaa yhden pelaajan. Tämän on tapahduttava pelikierrosten välillä ja se on sallittu pelissä yhden kerran. Pelaajan vaihto tapahtuu ilmoittamalla siitä vastustajalle ennen kuin vaihtava joukkue on heittänyt ensimmäisen kuulan.

Jokaisen pelipäivän alussa joukkueeseen nimetään sinä päivänä kaikki käytettävät pelaajat kilpailun sihteeristölle ilmoittautumisen yhteydessä. Ennen ensimmäistä sarjakierrosta ei siis tarvitse vielä ilmoittaa niitä pelaajia, jotka osallistuvat vasta toiselle sarjakierroksella. Finaali- ja karsintapäivänä joukkueessa voivat pelata vain runkosarjassa joukkueeseen nimetyt pelaajat. Muita kuin runkosarjaan nimettyjä pelaajia voidaan sarjan finaaleissa tai karsinnoissa käyttää, mikäli se on edellytys pelikelpoisen joukkueen asettamiselle (vähintään kolme pelaajaa), tällöin on esitettävä lääkärintodistus.

Tasavoitoissa olevien joukkueiden ero ratkaistaan
1. keskinäisten otteluiden voitot
2. keskinäisten otteluiden piste-ero
3. keskinäisten otteluiden tehdyt pisteet
4. kaikkien otteluiden piste-ero
5. kaikkien otteluiden tehdyt pisteet
6. arpa

Luovutukset: 
Mahdollisten luovutusten sattuessa kyseisen joukkueen kaikki siihen asti
pelatut ottelut mitätöidään ja joukkue suljetaan sarjasta. Joukkueen katsotaan olevan paikalla kun vähintään 3 pelaajaa on paikalla. Mikäli joukkue luovuttaa sarjapelejään, lankeaa sille 250 euron rangaistusmaksu, sekä joukkueen pudottaminen kyseisen sarjan alimmalle sarjatasolle. Maksun maksamatta jättäminen on peruste seuran sulkemiselle liiton kilpailutoiminnasta vuoden määräajaksi.

Este: 
Sarjapelien luovuttaminen on edelleen sallittua ilman seuraamuksia, mikäli seura pystyy osoittamaan liiton kilpailuvaliokunnalle ns. force majeure –tilanteen (pelaajan sairastuminen tai muu vastaava hyväksyttävä poissaolo siten, että seura ei kykene kohtuullisella vaivannäöllä asettamaan pelikelpoista joukkuetta). Tämä kuitenkin edellyttää tilanteen syntyessä välittömän tiedottamisen asiasta liiton kilpailuvaliokunnalle.

Kuvaaminen:
Kilpailussa saatetaan kuvata ja kuvaa julkaista netissä, ilmoittautuessaan osallistuja suostuu myös tähän kuvaamiseen ja sen mahdolliseen julkaisemiseen.


Alkohoholimittaus:
Alkoholimittauksia tehdään kaikille välieriin pääseville joukkueille. Satunnaisia pistokokeita voidaan tehdä jo aiemmin.