Liitto

Historia

Suomen Pétanque- Liitto SP-L r.y ("SP-L") on perustettu vuonna 1982 ja SP-L vietti jo 40-vuotis juhliaan vuonna 2022 Hämeenlinnan Aulangolla.

SP-L on osallistunut kaikkiin olemassaolonsa aikana järjestettyihin MM-, EM- ja PM-kilpailuihin, ensimmäisiä juniorien MM-kilpailua sekä vuoden 2023 Beninin MM- kilpailuja ja U23 EM kilpailija lukuunottamatta.

SP-L järjesti vuonna 1996 naisten MM-kilpailut Porissa ja oli mukana vuonna 1997 Lahdessa pidetyn World Games -tapahtuman järjestelyissä; yksi lajeista oli petankki.

Toiminta

Suomen Pétanque-Liitto SP-L organisoi kilpailutoimintaa, lähettää edustusjoukkueet MM- ja EM-kilpailuihin sekä maaotteluihin Viroa vastaan. Liitto järjestää myös valmennus-, koulutus- ja tuomaritoimintaa, viestii ja tiedottaa aktiiviisesti lajista eri kanavissa. 

Jäsenistö

Liiton jäseneksi voi päästä mikä tahansa suomalainen rekisteröity urheiluseura, jonka lajivalikoimaan kuuluu pétanque. Liittohallitukselle petanquefinland@gmail.com lähetetyn vapaamuotoisen anomuksen liitteinä pitää olla seuran rekisteröintitodistus ja toimintasäännöt.