Yleistä arvokilpailukarsinnoista

Pelimuoto ja valintaperusteet:

Tarkempi pelimuoto määritellään kilpailuvaliokunnan toimesta, kun osallistujamäärä on vahvistunut. 


Voittajan ollessa sama 1. ja 2. osakilpailussa, voittanut joukkue saa osallistumisoikeuden arvokilpailuun. Mikäli osakilpailuissa on eri voittajat, pelataan ylimääräinen karsinta ennalta määrättynä päivänä myöhemmin ilmoitettavassa paikassa. Ylimääräinen karsinta pelataan paras kolmesta systeemillä ja voittaja saa osallistumisoikeuden arvokilpailuun.

Trippelikarsinnat:

Trippelikarsinnassa joukkueeseen voi nimetä 3–4 edustuskelpoista pelaajaa. Neljäs pelaaja tulee nimetä viimeistään ennen toisen karsintapäivän ensimmäistä peliä. Ylimääräiseen karsintaan voi vielä nimetä neljännen pelaajan, mutta hän ei saa enää automaattisesti voittaessaan edustusoikeutta. Tällöin tai kolmihenkisen joukkueen voittaessa arvokilpailupaikan, hallitus nimeää neljännen pelaajan kuultuaan edustuspaikan voittaneen joukkueen pelaajia.


Neljän hengen joukkue voi käyttää jokaisessa karsintakilpailussa kaikkia pelaajia arvokilpailusääntöjen mukaisesti. Joukkue voi tehdä yhden vaihdon pelin aikana.

Duppelikarsinnat:

Duppelikarsintoihin joukkueeseen nimetään kaksi edustuskelpoista pelaajaa.

Edustuskelpoisuus ja peliasut:

Pelaajalla tulee olla Suomen passi ja voimassa oleva kansainvälisen lajiliiton alainen lisenssi. Pelaajien ei tarvitse edustaa samaa seuraa. Joukkueilla tulee olla yhtenäinen peliasu, joka tarkoittaa vähintään yhtenäistä pelipaitaa.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu:

Ilmoittautuminen suoritetaan joukkueittain joukkueen kapteenin toimesta sähköpostilla osoitteeseen: petanquekilpailut@gmail.com
Osallistumismaksu suoritetaan kapteenin seuran toimesta liiton pankkitilille (FI70 1016 3000 0770 02) määräaikaan mennessä. Maksussa käytetään viitenumeroa 400 04008. 

Joukkueen luovuttaessa kilpailusta, osanottomaksua ei palauteta.

Mikäli arvokilpailua ei järjestetä liitosta riippumattomasta syystä, ei liitto ole velvollinen palauttamaan osallistumismaksuja tai lähettämään joukkuetta korvaavaan kilpailuun.

Omavastuuosuudet:

Euroopassa sijaitseviin kilpailuihin lähtevien omavastuuosuus on 300 €/pelaaja ja Euroopan ulkopuolisiin kilpailuihin 450 €/pelaaja


Liitto maksaa:
- pelaajien lennot: kuitenkin siten, että koko joukkue/delegaatio lentää samaan aikaan
- majoitus kahden hengen huoneissa, kisapäivien ruokailut ja mahdolliset kuljetukset 

- kisavaatetus (mikäli ei ennestään käyttökelpoisia asusteita): pikee/pelipäivä, collari/fleece tai takki sekä yhdet pelihousut/pelaaja/vuosi

Liitto ei kustanna pelaajien matkakuluja kotimaassa.

Sopimukset:

EM-karsintoihin osallistuvien pelaajien tulee allekirjoittaa urheilijasopimus, ellei ole jo aikaisemmin allekirjoittanut kilpailu-/edustussopimusta ja antidoping-sopimusta. Urheilijasopimus pitää toimittaa allekirjoitettuna kilpailun vetäjälle ennen 1. ottelua. 

Lisäksi arvokilpailuihin osallistuvien tulee suorittaa verkkokurssit "Puhtaasti paras" ja "Reilusti paras" ennen edustamaan lähtemistä.